Teemu Moilaselle Franny-palkinto

Teemu Moilanen palkittiin Franny- gaalassa 4.4.2014 ketjumme vuoden menestyneimpänä yrittäjänä.

FRANNY – FRANCHISINGALAN OSCAR

Franny-palkinnon historia on Yhdysvalloissa, missä International Franchise Association (IFA) loi elokuvamaailman Oscar-patsasta muistuttavan palkinnon 1980-luvulla. Arvostettu Franny on jaettu vuosittain eri maissa menestyneille franchiseyrittäjille.

Frannyn merkitystä lisää sen kansainvälinen tunnettuus. Yhdysvaltojen lisäksi palkintoja jaetaan vuosittain esimerkiksi monissa Euroopan maissa. Frannylla palkitsevat yrittäjiään myös maailmanlaajuisesti toimivat ja tunnetut ketjut.

Suomessa Frannyja on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Frannyt on jaettu Suomen Franchising-Yhdistyksen vuosittaisessa gaalajuhlassa, joka uusiutui vuodeksi 2011. Siitä lähtien juhlallinen ja viihteellinen tilaisuus tunnetaan Franny Awards – nimellä.

Suomen Franchising-Yhdistyksen jäsenketjut jakavat Frannyt menestyneille yrittäjilleen.

Tärkeinä palkitsemisperusteina pidetään esimerkiksi yhteistyötä ketjun ja muiden yrittäjien kanssa. Ketjun voima on yhteistyössä ja siihen ketjujen tulisi kannustaa yrittäjiään sekä edistää yhteistoimintaa omalla esimerkillään.

Toisaalta laadun tulee olla keskeinen tekijä kaikessa toiminnassa. Laadukas tuote ja palvelun tuottaminen ja toimittaminen ovat palkitsemisen keskeisiä kriteerejä.

Lisäksi yrittäjyydelle tärkeät ominaisuudet kuten luominen, kehittäminen, kannusteet, uutteruus, pitkäjänteisyys, hallittu riskinotto ja ketjun liiketoimintamallin noudattaminen otetaan huomioon palkinnon saajaa arvioitaessa.